Erepenning KU Leuven voor Filip Timmermans vanwege innovaties in modulaire bouw

Created with Sketch.

Op maandag 30 oktober heeft Filip Timmermans, de oprichter van het modulaire bouwbedrijf Skilpod, een prestigieuze universitaire erepenning ontvangen van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven. Deze erkenning komt voort uit zijn levenslange bijdrage als een visionair in de Belgische modulaire bouwsector. Het afstuderen van Timmermans als Industrieel Ingenieur, twintig jaar geleden, vormde de basis voor zijn huidige prestaties.

Het jaar 2023 markeert niet alleen de erkenning van Filip Timmermans maar ook een bijzondere mijlpaal voor zowel Skilpod als de geïntegreerde opleiding van industrieel ingenieur, aangezien ze allebei hun tiende verjaardag vieren. Tot 2013 was de opleiding een hogeschoolopleiding, en Timmermans merkt op dat “Iemand die twintig jaar geleden gezegd had dat een industrieel ingenieur een erepenning van de KU Leuven zou ontvangen, zouden we gewoon gek verklaren.”

Timmermans heeft de erkenning aangegrepen als een symbool van waardering voor alle industriële ingenieurs, zowel de oude garde als de nieuwe generatie, die de drijvende kracht zijn achter innovatie. Hij benadrukt de “engineering-first” cultuur van Skilpod als een sleutelfactor in hun succes, waarbij wetenschap wordt omgezet in praktische toepassingen, producten en diensten die inspelen op de hedendaagse maatschappelijke uitdagingen.

De opmerkelijke groei die Timmermans in de afgelopen jaren met zijn bouwbedrijf heeft gerealiseerd, illustreert zijn vermogen om het gewenste profiel van de faculteit te belichamen: “Technologisch veelzijdig met uitgesproken managementvaardigheden. Een ingenieur die visionair denken combineert met resultaatgerichte efficiëntie en maatschappelijk engagement,” zoals rector Luc Sels benadrukt in een brief aan Filip Timmermans.

 

 

bron: made in

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.