Alken-Maes organiseert succesvolle jobdag voor nieuwe flessenlijn

Created with Sketch.

Alken-Maes, de Belgische brouwerij, heeft onlangs een jobdag georganiseerd om kandidaten te werven voor twintig nieuwe vacatures op de flessenlijn. Uit de driehonderd geïnteresseerden werden 35 kandidaten uitgenodigd om de brouwerij te bezoeken. Op deze dag kregen zij een rondleiding en hadden ze de mogelijkheid om korte speeddates te hebben met werknemers.

“We zijn heel blij met de interesse van 300 mensen voor de 20 nieuwe banen die we creëren”, aldus Sebastiaan De Meester, woordvoerder van Alken-Maes. “Van de driehonderd sollicitanten hebben we 35 mensen uitgenodigd om deel te nemen aan de jobdag. We willen graag horen waarom ze bij ons willen werken en wat hun motivatie is.”

Alken-Maes is op zoek naar operatoren en technisch onderlegde mensen om samen met hen het bier te brouwen. Daarnaast zijn ze altijd op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde mensen om hun team te versterken. Op de website jobs.alken-maes.com staan ook nog vele andere openstaande vacatures binnen de brouwerij en het bedrijf.

In het kader van hun 100-jarig jubileum, investeert de brouwerij in extra mensen en in de flessenlijn om de extra volumes voor de export te ondersteunen. Later dit jaar zullen er nieuwe brouwinstallaties worden aangekondigd en zal er een speciaal verjaardagsfeest worden georganiseerd.

Tijdens de jobdag konden potentiële kandidaten kennismaken met de sfeer en omgeving van de Alkense brouwerij. Een van de deelnemers, Sandra Demeer, vertelt: “Ik heb gesolliciteerd voor operator. In mijn huidige baan sta ik ook aan de vuller en ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Het merk en de site spreken me vooral aan. Tijdens de rondleiding hebben we de lijnen gezien. Ze hebben ook verteld dat er een nieuwe inpaklijn komt. Alles is veranderd op het vlak van hygiëne en structuur en dat spreekt me aan.”

De jobdag was een succesvolle manier voor Alken-Maes om hun team uit te breiden en kandidaten de kans te geven om de brouwerij te leren kennen. Aan het einde van de dag werden de deelnemers getrakteerd op een glaasje alcoholvrije Cristal en een goodiebag als bedankje voor hun interesse.

bron:vrt

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.