“Lakkerijbedrijf Alural investeert €20 miljoen in duurzame innovaties voor vermindering ecologische voetafdruk en verhoging productiecapaciteit”

Created with Sketch.

Het lakkerijbedrijf Alural uit Lummen heeft aangekondigd om twintig miljoen euro te investeren in duurzame innovaties voor hun vestiging. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van aluminium voor ramen en deuren en wil met deze investeringen hun ecologische voetafdruk verkleinen en de productiecapaciteit verhogen.

Een van de investeringen is de bouw van een nieuw hoogbouwmagazijn met een geautomatiseerd ophaalsysteem. Hierdoor kunnen de aluminiumprofielen efficiënter worden opgehaald, afgeleverd en opgeslagen totdat ze aan de klanten worden geleverd. Dit zal niet alleen zorgen voor een verhoging van de productiecapaciteit, maar ook voor minder energie- en waterverbruik.

Naast de verhoging van de productiecapaciteit zal Alural ook zestig nieuwe werknemers kunnen aannemen. Dit is goed nieuws voor de werkgelegenheid in de regio. Bovendien heeft het bedrijf 15% van het investeringsbedrag gebruikt om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Alural heeft de ambitie uitgesproken om tegen 2030 hun CO2-uitstoot te halveren. Door deze investeringen in duurzame innovaties, zoals het geautomatiseerde ophaalsysteem en het verminderde energie- en waterverbruik, lijkt het bedrijf goed op weg te zijn om deze ambitie te behalen.

Al met al is het positief om te zien dat bedrijven zoals Alural investeren in duurzame innovaties en daarmee bijdragen aan een beter milieu. Niet alleen zorgt dit voor een vermindering van de ecologische voetafdruk, maar het biedt ook kansen voor werkgelegenheid en innovatie in de regio.

bron:vrt

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.