Artesio Exclusive Living introduceert innovatieve schuurvilla’s: Luxe wonen in Houten Pracht

Created with Sketch.

Het Kempense bouwbedrijf Artesio Exclusive Living, gevestigd in Hoogstraten, zet een grote stap in de luxewoningmarkt met de lancering van haar nieuwe reeks sleutel-op-de-deur schuurvilla’s. Ondanks onzekere economische tijden blijft er een sterke vraag naar luxueuze woningen, en Artesio speelt hierop in met hun innovatieve ontwerp van massief houten villa’s. Deze villa’s, geprijsd op ruim één miljoen euro, bieden een unieke combinatie van ruimtelijkheid en luxe. De bouw van het eerste model in Pulderbos is al in volle gang, waarbij de villa’s indruk maken met hun ruime raampartijen en uitzonderlijk lage E-peil onder de 10.

Patrick de Cour, makelaar bij Hillewaere Vastgoed, merkt een duidelijke trendverschuiving in de high-end woningmarkt. Waar voorheen de voorkeur uitging naar traditionele pastorijvilla’s, zien we nu een groeiende interesse in schuurvilla’s – een stijl die overgewaaid is uit Nederland. De bijzonderheid van deze villa’s ligt in hun constructie van massief hout, wat een snelle bouwtijd van 6 tot 8 maanden mogelijk maakt. Ze combineren de kenmerken van een landelijke hoeve met moderne, grote raampartijen en een afwerking die volledig aangepast kan worden aan de wensen van de eigenaar.

De ambitie van Artesio Exclusive Living strekt verder dan alleen Pulderbos. Het bedrijf plant de realisatie van meerdere van deze duurzame villa’s in verschillende Antwerpse villawijken, in samenwerking met Hillewaere Vastgoed. Deze schuurvilla’s, momenteel al op plan te koop, bevinden zich in locaties zoals Kapellen, Kalmthout, en Keerbergen, naast Pulderbos.

Kenmerkend voor deze woningen is het gebruik van Cross Laminated Timber (CLT), bestaande uit meerdere houtlagen die kruiselings verlijmd worden. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en snelheid van het bouwproces. Naast schuurvilla’s bouwt Artesio ook klassieke villa’s in diverse stijlen, allen volgens hetzelfde sleutel-op-de-deur principe.

Volgens Lorens Michielsen van Artesio biedt het sleutel-op-de-deur concept veel gemak voor kopers. Bij oplevering hoeven ze slechts hun koffers uit te pakken, terwijl het gehele bouwproces zorgeloos verloopt met één aanspreekpunt. De woningen kunnen volledig naar persoonlijke smaak worden ingericht, wat ze bijzonder aantrekkelijk maakt.

De vraag naar dergelijke nieuwbouw luxevastgoed met een A-label neemt toe, zoals De Cour benadrukt. De energiezuinigheid van deze schuurvilla’s, met een E-peil van 10 of lager, maakt ze bijna energieneutraal. Dit betekent dat eigenaren kunnen rekenen op minimale tot geen energiekosten in de komende jaren. De isolerende eigenschappen van de houtbouw worden versterkt door hoogwaardige isolatiematerialen en duurzame technieken zoals geothermische warmtepompen en zonnepanelen.

De schuurvilla’s in Pulderbos, die op dit moment worden aangeboden, trekken al belangstelling van zowel binnen als buiten België. De unieke zolderruimte en het innovatieve ontwerp spreken veel potentiële kopers aan. Met deze ontwikkelingen bevestigt de provincie Antwerpen, en specifiek de Kempen, haar positie als een prominente regio voor de verkoop van miljoenenpanden. Artesio Exclusive Living staat ook open voor projecten op eigen bouwgronden van klanten, wat hun veelzijdigheid in de luxevastgoedmarkt verder benadrukt.

 

bron: made in

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.