Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen bundelen krachten met VDAB om lokale werkgelegenheid te stimuleren.

Created with Sketch.

De gemeentebesturen van Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen hebben de handen in elkaar geslagen om de werkloosheid in hun regio aan te pakken. Door een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met de VDAB, hopen de gemeenten werkzoekenden en bedrijven beter met elkaar in contact te brengen en zo meer mensen aan een job te helpen.

Volgens Bjorn Cuyt van VDAB is de druk op de arbeidsmarkt in deze landelijke gemeenten toegenomen door de instroom van asielzoekers en migranten uit Oekraïne, die vaak de taal niet spreken. Hoewel het aantal werkzoekenden niet bijzonder hoog is, wordt het steeds moeilijker om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Vooral poetshulpen aan huis en technisch geschoolde mensen zoals operatoren van machines zijn moeilijk te vinden.

Om deze uitdaging aan te pakken, willen de gemeenten hun samenwerking versterken en kennis uitwisselen. Het voorkomen van werkloosheid is een belangrijke prioriteit, aldus Eva Van den Brande, schepen van Economie in Heist-op-den-Berg. Zij ziet een grote opportuniteit in het matchen van schoolverlaters met lokale bedrijven die vacatures hebben openstaan. 

“Onze bedrijven zijn voortdurend op zoek naar nieuwe werknemers, en schoolverlaters zijn een belangrijke bron van talent.”

Een van de bedrijven die hoopt te profiteren van de samenwerking tussen de gemeenten en de VDAB is Cosmade, een producent van cosmetica en medische hulpmiddelen in Heist-op-den-Berg. Zaakvoerder Linda Germeys merkt op dat het vinden van geschikt personeel een grote uitdaging is, vooral voor technische profielen zoals machineherstellers. “We hebben sinds augustus al elf nieuwe mensen aangenomen, maar we blijven continu op zoek naar extra medewerkers. We hopen dat de samenwerking tussen de VDAB en de gemeentebesturen ons kan helpen om geschikte kandidaten te vinden.”

Het is duidelijk dat de samenwerking tussen de gemeenten en de VDAB een belangrijke stap is in de strijd tegen werkloosheid in deze regio. Door middel van intensievere samenwerking en kennisdeling hopen de gemeenten en de lokale bedrijven meer mensen aan een job te helpen en zo de economische groei in de regio te stimuleren.

bron:vrt

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.