De Gheysens-familie: Van Vastgoedimperium tot Voetbalsucces

Created with Sketch.

Antwerp FC behoort weer tot de top van het Belgische voetbal, hoewel ze zondag nog niet de landstitel konden binnenhalen. De club dankt dit succes grotendeels aan de familie Gheysens, eigenaars van de oudste voetbalploeg van het land. Maar wie is deze vastgoedfamilie rondom Paul Gheysens, de patriarch en selfmade man?

Hoewel de familie Gheysens zelf discreet blijft, zijn hun opvallende bouwprojecten niet te missen. De Ghelamco Arena is een prominent voorbeeld, evenals de nieuwe kantoren van PwC bij de luchthaven van Zaventem. Daarnaast hebben ze projecten in onder andere Londen en Warschau, waar ze indrukwekkende gebouwen hebben neergezet die de skyline van deze steden bepalen.

Paul Gheysens, nu 69 jaar oud, begon zijn carrière als tuinaannemer en bouwde geleidelijk aan zijn bedrijf Ghelamco op. Het waren moeilijke beginjaren, waarin hij zelfs betrokken raakte bij een ernstig ongeval. Maar Gheysens liet zich niet ontmoedigen en vestigde zich in Polen, dat vandaag de grootste markt is voor zijn bouwgroep. Jürgen Ingels, een bekende Vlaamse investeerder en tevens bestuurder van Antwerp FC en Ghelamco Invest, prijst Gheysens als een ondernemer in hart en nieren. Hij is technisch onderlegd en heeft oog voor innovaties op het gebied van duurzaamheid en slim gebouwenbeheer.

Hoewel er weinig mensen bereid zijn om openlijk over de familie Gheysens te praten, wordt Paul Gheysens charismatisch genoemd. Zijn vrouw, Ria Vandoorne, speelt een belangrijke rol achter de schermen. Ze is kritisch en sceptisch, en houdt Paul met beide benen op de grond. Ze staat bekend om haar sterke marketingvaardigheden en passie voor het inrichten van de gebouwen van Antwerp FC.

De drie kinderen van het echtpaar zijn ook actief binnen het bedrijf. Michael Gheysens is directeur van de Belgische en Franse operaties, terwijl Simon Gheysens zich richt op nieuwe technologieën en slimme gebouwen. Marie-Julie Gheysens, de jongste van de drie, is verantwoordelijk voor de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en heeft zich onderscheiden als een talentvolle netwerker.

Terwijl Paul Gheysens binnenkort 70 wordt, blijft hij nog steeds de CEO van de vastgoedgroep. Hoewel er geleidelijk aan gesprekken worden gevoerd over zijn opvolging, is hij nog steeds energiek en toegewijd aan zijn werk. Het hele gezin Gheysens is al lange tijd betrokken bij het bedrijf, met vier familieleden in het directiecomité. Hun invloed strekt zich uit tot verschillende projecten en activiteiten, waaronder de ontwikkeling van Antwerp FC.

Al met al is de familie Gheysens een prominente speler in de vastgoedsector, met indrukwekkende bouwprojecten in binnen- en buitenland, en een sterke betrokkenheid bij Antwerp FC. Met Paul Gheysens als gedreven ondernemer aan het roer en een nieuwe generatie die klaarstaat om het stokje over te nemen, lijkt de toekomst van de familie en hun invloed op de Belgische zakenwereld veelbelovend.

bron:trends

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.