Stralende debuut: Succesvolle eerste jobbeurs in De Kaekelaar trek veelbelovende aandacht van werkgevers en werkzoekenden

Created with Sketch.

De allereerste Jobbeurs in Schoten, onder leiding van schepen Véronique D’Exelle (N-VA), vond plaats in De Kaekelaar op een doordeweekse donderdag en trok een opvallende menigte. Robinne Kingma, vertegenwoordiger van KBC, deelde haar opwinding: “Ik neem talloze cv’s mee naar kantoor.”

Dit gevoel werd gedeeld door andere werkgevers die veelbelovende contacten konden leggen. Femke Messiaen, personeelschef bij vleeswarenproducent Michielssen, ontmoette talloze werkzoekenden bij haar stand op het podium van De Kaekelaar. Ze benadrukte de zoektocht naar productiemedewerkers en magazijniers om het team van ongeveer vijftig medewerkers te versterken. De gesprekken met kandidaten waren niet alleen leerzaam, maar ook de interacties met verschillende overheidsdiensten, zoals de VDAB, bleken waardevol voor toekomstige samenwerkingen.

CEO Bob Van Loock van Motoren van Loock, gericht op de vaart, was zelf aanwezig om nieuw talent te vinden. Hij benadrukte de uitdaging om technische profielen te werven en prees de inzet van twee jonge medewerkers die hem vergezelden, met Sven Druyts als voorbeeld van duaal leren en Mariken Verbocht, die zich omschoolde van verpleegster tot toegewijd ‘draaier’ in het atelier.

Naast bedrijven waren ook diverse overheidsdiensten vertegenwoordigd, waaronder het lokale bestuur van Schoten, met dertig openstaande vacatures variërend van schoonmaakster tot directeur ondersteuning. De lokale politie was opvallend aanwezig, met korpschef Jack Vissers die bewust koos voor twee krachten uit het werkveld, inspecteur Sam Verbist en hoofdinspecteur Anouck De Feyter, om geïnteresseerden te informeren over het politiewerk en vragen uit de dagelijkse praktijk te beantwoorden. Hiermee hoopt het korps meer mensen te motiveren om deel te nemen aan het politiewerk.

 

 

bron: made-in

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.