Argenx boekt succes met Vyvgart: Kaspositie groeit met miljard dollar

Created with Sketch.

Nieuw stermedicijn drijft biofarmaceutisch bedrijf uit Zwijnaarde vooruit: Miljard dollar toegevoegd aan kaspositie.

Argenx heeft het jaar 2023 afgesloten met een kaspositie van 3,2 miljard dollar, vergeleken met 2,2 miljard dollar het jaar ervoor. Het biofarmaceutische bedrijf heeft donderdag voorbeurs ook de eerder gecommuniceerde omzetcijfers bevestigd, waarbij het nettoverlies met bijna 60 procent is verminderd.

De verkoop van het stermedicijn Vyvgart was vorig jaar goed voor 1,19 miljard dollar, waarvan 374,35 miljoen dollar in het laatste kwartaal. Een jaar eerder bedroegen deze bedragen respectievelijk 400,72 miljoen en 173,40 miljoen dollar. Samen met bijkomende operationele inkomsten komt de jaaromzet uit op 1,27 miljard dollar.

Vyvgart is al goedgekeurd voor de behandeling van de zeldzame spierziekte myasthenia gravis in verschillende landen. Het bedrijf, gevestigd in Zwijnaarde nabij Gent, streeft naar goedkeuring voor de behandeling van aanvullende aandoeningen met dit medicijn.

Dankzij een kapitaalronde afgelopen zomer van 1,2 miljard dollar, beschikt Argenx nu over een kaspositie van 3,2 miljard dollar. Voor 2024 voorspelt CEO Tim Van Hauwermeiren dat het bedrijf minder dan 2 miljard dollar zal uitgeven, waarbij tot 500 miljoen dollar cash zal worden gebruikt.

Het operationele verlies bedroeg ongeveer 425 miljoen dollar gedurende heel 2023, wat hoger was dan de verwachtingen van de analisten van Bloomberg, die rekenden op een verlies van 364,2 miljoen dollar. Het nettoverlies was nog steeds aanwezig, maar bedroeg 295,05 miljoen dollar, vergeleken met 709,6 miljoen dollar een jaar eerder.

bron: made-in

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.