Innovatieve ondernemer uit Mol brengt zelfbouwpakketten voor tuinhuisfunderingen op de markt

Created with Sketch.

Tom Lievens, de visionaire kracht achter Component in Mol, heeft recentelijk een baanbrekend concept gelanceerd: zelfbouwpakketten voor tuinhuisfunderingen.

“De fundamenten van onze tuinhuizen rusten op schroefpalen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het samenstellen ervan is verrassend eenvoudig én bovendien bijzonder duurzaam,” deelt Tom Lievens met enthousiasme. “We bieden drie verschillende standaardpakketten aan: één voor tuinhuizen tot 3 bij 3 meter, één voor maximaal 3 bij 6 meter, en één voor 6 bij 6 meter. Maar zelfs voor grotere projecten kunnen onze modulaire pakketten worden toegepast.”

Duurzaamheid in de Tuin

Volgens Tom Lievens is het grootste voordeel van een schroefpaalfundering dat het tuinhuis als het ware boven de grond zweeft. “Veel tuinhuizen worden direct op de grond of een betonnen ondergrond geplaatst, waardoor vocht kan binnendringen en er na verloop van tijd rot optreedt aan de onderkant. Met onze funderingstechniek bieden we een veel duurzamere oplossing.”

Maar daar blijft het niet bij, benadrukt Tom. “Je tuin blijft onaangeroerd doordat er geen zware vrachtwagens aan te pas komen. Bovendien verloopt alles snel omdat we niet hoeven te wachten op beton. Het is zelfs mogelijk om isolatie aan te brengen en nutsleidingen te leggen onder het tuinhuis.”

Niet Alleen voor Tuinhuizen

Hoewel Tom zich primair richt op particulieren die op zoek zijn naar een duurzame fundering voor hun tuinhuis, wordt de schroefpaalfundering ook gebruikt voor sauna’s, poolhouses, terrassen en meer. Zelfs aannemers kloppen regelmatig bij hem aan. “De bouwsector zoekt voortdurend naar circulaire innovaties, en onze funderingstechniek sluit naadloos aan op die behoefte.”

 

bron: made-in

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.