Jacob’s Conceptstore: Ambachtelijke winkelketen failliet, vestigingen Hasselt en Lommel gesloten

Created with Sketch.

Jacob’s Conceptstore, een keten van winkels die een platform biedt aan lokale, ambachtelijke handelaars om hun handgemaakte producten te verkopen, heeft officieel de boeken neergelegd. De vestigingen in Lommel en Hasselt zijn inmiddels leeggemaakt.

De unieke formule van Jacob’s Conceptstore stelde kleine zelfstandigen in staat om hun handgemaakte spullen, zoals kandelaars, juwelen, aardewerk en textiel, in de winkels uit te stallen. De handelaars huurden rekruimte om hun producten aan te bieden aan een breed publiek. Echter, de laatste tijd ging het bergafwaarts met de keten, die ooit 22 vestigingen telde.

Door financiële problemen ontvingen de handelaars hun verkoopopbrengsten niet meer op tijd en ontstonden er achterstanden in de huurbetalingen van de panden en bij andere leveranciers. Thomas Nouws, de zaakvoerder van Jacob’s Conceptstore, heeft nu de lokale handelaars verzocht hun rekken leeg te maken. In Hasselt en Lommel is dit reeds gebeurd.

Alle vestigingen van Jacob’s Conceptstore hebben inmiddels hun boeken neergelegd, wat normaal gesproken betekent dat de officiële faillissementsverklaring binnen een week zal volgen.

 

Wil jij ook de televisie met een reportage? Neem contact op!

 

bron:

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.