Limburgs bedrijf Rejuvenate Biomed boekt opmerkelijke vooruitgang bij de behandeling van Sarcopenie

Created with Sketch.

Sarcopenie, een fenomeen waarbij oudere mensen spontaan spiermassa en -kracht verliezen, treft wereldwijd ongeveer 50% van de 80-plussers. Maar de dagen van deze aandoening lijken geteld te zijn dankzij het succes van het Diepenbeekse bedrijf Rejuvenate Biomed.

Ze hebben onlangs met succes een eerste studie afgerond die aangeeft dat een effectieve behandeling binnen handbereik is. Dr. Ann Beliën, CEO van Rejuvenate Biomed, noemt dit een cruciale mijlpaal in hun missie om mensen gedurende hun hele leven gezond te houden, met als startpunt het aanpakken van spierveroudering.

Rejuvenate Biomed is een biotechnologiebedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt om het ontstaan van ouderdomsziekten uit te stellen. In het geval van sarcopenie richten ze zich op een behandeling die het verlies van spierkracht en -massa door veroudering vertraagt. Deze behandeling zou vooral een zegen zijn voor ouderen die hun mobiliteit verliezen als gevolg van spierverlies.

Het bedrijf heeft onlangs een belangrijke stap gezet in hun streven naar een geneesmiddel voor sarcopenie. Ze hebben met succes een klinische studie afgerond met een innovatief geneesmiddel dat veelbelovende resultaten heeft opgeleverd bij proefpersonen met acute sarcopenie. De volgende fase van het onderzoek zal zich richten op andere effecten van deze behandeling.

Rejuvenate Biomed bereidt zich intussen voor op de start van een fase 2-programma in 2024, gericht op de behandeling van sarcopenie. Dr. Ann Beliën, oprichter en Chief Executive Officer van Rejuvenate Biomed, is enthousiast over de voortgang van de ontwikkeling: “We zijn verheugd om overtuigende eerste resultaten uit de fase 1b-studie te onthullen. Deze bevestigen de kracht van onze platforms in het ontdekken van geneesmiddelen. De succesvolle voltooiing van deze studie vertegenwoordigt een cruciale mijlpaal in onze missie om mensen gedurende hun hele leven gezond te houden, te beginnen met het aanpakken van spierveroudering bij sarcopeniepatiënten.” Dit baanbrekende werk van Rejuvenate Biomed heeft het potentieel om het leven van miljoenen mensen wereldwijd te verbeteren.

bron: made in

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.