Minister De Sutter benadrukt: Nieuwe CEO van bpost moet uitblinken in integriteit en crisisbeheer

Created with Sketch.

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) pleit voor een nieuwe CEO van bpost die een onberispelijke integriteit kan aantonen en vertrouwd is met crisismanagement. Dit heeft de minister laten weten in een brief aan Audrey Hanard, de voorzitter van bpost.

De Sutter heeft dinsdagochtend vertegenwoordigers van de vakbonden bij het postbedrijf ontvangen. De minister wil dat de vakbonden op de hoogte worden gehouden van de lopende interne audits bij bpost. Dit heeft ze eveneens gevraagd in haar brief aan de voorzitter van het bedrijf.

“De postbodes en andere medewerkers vormen de drijvende kracht achter bpost”, aldus De Sutter. “Zij houden het bedrijf draaiende en er mag niet over hun hoofden heen worden beslist. Het is belangrijk om elke medewerker volledig op de hoogte te houden van de interne onderzoeken. De vakbonden kunnen hierbij een rol spelen”, voegde ze eraan toe.

Geert Cools van de socialistische vakbond ACOD geeft aan dat de bonden slechts beperkt op de hoogte worden gehouden. Hij verwelkomt meer informatie, aangezien de onderzochte dossiers “een impact hebben op het personeel”.

Bpost heeft momenteel nog geen nieuwe CEO. Begin mei verklaarde Hanard dat het mogelijk nog enkele maanden kan duren. In december vertrok Dirk Tirez nadat mogelijke onregelmatigheden bij de toekenning van de concessie voor de krantenbedeling aan het licht waren gekomen. Momenteel wordt bpost geleid door interim-CEO Philippe Dartienne, die voorheen de functie van financieel directeur bekleedde.

De Sutter streeft naar een nieuwe CEO die uitblinkt op het gebied van integriteit en crisisbeheer. “Bovendien moet het iemand zijn met een duidelijke visie op de mogelijkheden van bpost”, aldus De Sutter. “Bpost heeft alle troeven in handen om opnieuw een economische kracht te worden en uit te groeien tot een ecologisch voorbeeld in de groeiende pakjessector. De nieuwe CEO moet er alles aan doen om het vertrouwen te herstellen.”

De Sutter is ook van plan om een brief te schrijven aan alle medewerkers van bpost. “Ik heb vernomen dat deze periode zwaar weegt op hen en ik wil hen een hart onder de riem steken.”

bron:trends

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.