The Bakery in Maasmechelen gaat uitbreiden

Created with Sketch.

The Bakery in Maasmechelen gaat uitbreiden. Deze conceptbakkerij, waar bezoekers het hele bakproces kunnen volgen terwijl ze genieten van een kopje koffie, is ondertussen gestart met een eigen koffiebranderij en heeft meer ruimte nodig.

De gemeenteraad van Maasmechelen heeft gisteravond de verkoop van grond goedgekeurd om dit mogelijk te maken.

The Bakery opende vijf jaar geleden haar deuren in een opvallend pand op de hoek van de Terhillslaan en de Zetellaan, vlakbij Maasmechelen Village en andere toeristische attracties. Als bezoeker kun je op de eerste verdieping het volledige bakproces van A tot Z meemaken en tegelijkertijd genieten van een kopje koffie met gebak.

Maar het koffiegebeuren is inmiddels uitgegroeid tot iets groters. In april vorig jaar is The Bakery gestart met een eigen koffiebranderij, wat heeft geleid tot een eigen koffiemerk genaamd ‘Two O five’. Ze houden alles in eigen hand: van de import van groene koffiebonen tot het branden, proeven en uiteindelijk de verkoop. Hiervoor is een apart gebouw nodig. Daarom heeft The Bakery extra grond van de gemeente aangekocht, zodat het bestaande complex kan worden uitgebreid.

bron:vrt

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.