FietsFix: Innovatieve applicatie transformeert leerlingen-fietsenmakers bij De Beemden

Created with Sketch.

De Beemden, gevestigd op de Campus van het Busleyden Atheneum in Mechelen, neemt het voortouw met de lancering van een innovatieve applicatie gericht op leerlingen-fietsenmakers. Het FietsFix-project maakt gebruik van eXTtended reality om stapsgewijze begeleiding en ondersteuning te bieden aan leerlingen die betrokken zijn bij het repareren van fietsen, en dit alles via een geavanceerde digitale bril.

Als een opkomend initiatief binnen De Beemden, een school voor buitengewoon onderwijs, streeft FietsFix ernaar leerlingen in staat te stellen zelfstandig te werken, waardoor de afhankelijkheid van leerkrachten vermindert. Alain Hennes, leraar in de richting fietshersteller en de geestelijke vader van dit baanbrekende project, benadrukt dat de applicatie niet alleen de autonomie van leerlingen vergroot, maar ook leerkrachten in staat stelt de individuele voortgang van leerlingen nauwlettend te volgen via de gegenereerde gegevens.

De realisatie van FietsFix is te danken aan de steun van verschillende partners, waaronder Crescendo CVO, Ecoso, Dexr, Signpost en Innovet. Een bijzondere bijdrage van de CERA Foundation in de vorm van een digitale bril ter waarde van 3.000 euro heeft het project verder gestimuleerd. Hennes benadrukt de toewijding van collega’s en externe supporters, waarbij hij aangeeft dat de ontwikkeling van de FietsFix-applicatie, ondanks de huidige inspanningen, veel tijd en energie vergt. De drijvende kracht achter dit project is het streven naar kwaliteitsvol onderwijs op maat voor de leerlingen.

De school heeft als doel dit schooljaar de eerste testen in de klas uit te voeren. Zodra de applicatie volledig operationeel is, zal De Beemden het materiaal openstellen voor andere scholen, waarmee het innovatieve FietsFix-project potentieel een bredere impact kan hebben op het onderwijslandschap.

Bron: Made-in

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.